Kontaktinformasjon

© 2017 by Belinda Jakobsen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Agder Solenergi AS

Elgstien 65

Kristiansand, Norway

Send oss gjerne en melding i kontaktskjemaet,

eller direkte via e-post: joar@agdersolenergi.no


Tlf: 924 63 830

Ønsker du å bli kontaktet?
Forrige blogginnlegg
Please reload

Installering av ASV Solar demoanlegg i Elgstien 65

February 7, 2017

Begynte med å montere solfangerne. Takstein ble fjernet og ekstra lekter lagt inn før selve panelene ble satt fast.

 

 

Etterpå ble slangene koblet opp og beslagene montert på. Alle beslag utenom overbeslaget er med i solfangerleveransen.

 

 

 

 

I denne boligen, som er fra 1970, er det kaldtloft. Det passet derfor bra og legge rørene gjennom her og ned til magasintanken innomhus. De kan like gjerne gå utendørs, men nå valgte jeg det her.

 

Rørene er 22 mm PEX isolert med 13 mm armaflex isolasjon. De er lagt med fall ettersom dette anlegget skal dreneres automatisk når solpumpa ikke går.

 

Neste var montering av tank på vaskerom i 1. etasje. Jeg valgte å legge på 5 cm ekstra isolasjon mot yttervegger her. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, men ettersom jeg hadde tida til det så valgte jeg det. Normalt legger man også 5 cm Jackofoam eller tilsvarende under tanken for å hindre varmetap nedover, men ettersom det er varmekabler i gulvet her vurderte jeg at det ikke er så lurt å isolere disse inne ettersom det da er fare for overoppheting av selve varmekabelen.

 

Videre ble solkretsen spylt gjennom med nettvann. Dette for å fjerne eventuelt rusk og rask som måtte ligge i kretsen. Samtidig ble mengden drenert vann målt for å forsikre at anlegget ble tømt som planlagt. Dette er viktig så ikke det blir frostskader i solfangeren.

 

Solkretsen ble også lekkasjetestet med 2 bar.

 

Så kom Rør i Sør AS innom for å koble opp tappevannsrørene. Her blir kaldtvannet som normalt etterfyller varmtvannsberederen forvarmet i soltanken. Det er en enkel men effektiv måte å redusere kostnaden til varmtvann.

 

Temperatursensorer og pumpe ble koblet opp til kontroller. Energimåling ble satt opp i kontrolleren, i forbindelse med dette så måtte flowen i solfangeren måles for så å legges inn i kontrollsystemet manuelt.

 

Til slutt ble tanken innebygd med 15 cm isolasjon.

 

Takk for at du leser bloggen min! :)

 

Joar

 

 

 

Del på Facebook
Please reload